Økologi og bæredygtighed

Vi går meget op i gode vine til de rigtige priser. Hos Vinlandet er det historien, traditionen, det gode håndværk som lander på hylderne. Den typiske vinproducent fremstiller fra 25.000 til 100.000 flasker vin om året, med enkelte undtagelser.

Det at være i god balance med naturen og den verden, som omgiver os, er ikke noget, som vi pålægger os selv, men vi ser det som en helt naturlig ting at tænke økologi og bæredygtighed ind i vores indkøb.
Derfor forsøger vi så vidt muligt, når det ikke går ud over kvaliteten at købe økologisk eller biodynamisk, ligesom vinproducenter, der tænker over bæredygtighed har en stjerne hos Vinlandet.

Siden 2017 har Vinlandet arbejdet med vinproducenter som typisk kommer fra “vore breddegrader”, dvs. vine fra Østfrankrig, Norditalien, Spanien, Tyskland og Østrig. Disse vine fylder ca. 85% af sortimentet. Fra start var det mere fordi disse vine er interesseområdet, med supplement af vine fra andre verdensdele. MEN, mere og mere fylder årsagen at transportafstanden og dermed udledningen af CO2 minimeres en betydelig del af årsagen.
Vi glemmer dog aldrig vore rødder: DEN GODE VIN TIL DEN RIGTIGE PRIS!